قرص آسنترا یا سرترالین یکی از داروهای شایع برای درمان افسردگی است. افسردگی یکی از رایجترین اختلالات روانی است که با افزایش درگیریهای روانی امروزی انسانها، بروز آن گستردهتر هم خواهد شد. بنابراین باید بدانید که چگونه میتوان به صورت درست با این بیماری برخورد کرد. درمان دارویی یکی از راههای کنترل افسردگی است اما متاسفانه بسیاری از مصرف کنندگان به دلیل عدم آگاهی کافی، خودسرانه این داروها را مصرف میکنند و با وابستگی و مشکلات حاد مواجه میشوند. بنابراین قبل از شناخت کامل یک دارو و تجویز یک متخصص، هرگز آنها را مصرف نکنید. در ادامه این مطلب به بررسی کامل قرص آسنترا میپردازیم. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
منبع : قرص آسنترا چیست
قرص آسنترا و موارد مصرف آن
سرترالین که با نامهای زُلفت یا آسنترا نیز موجود است، یک داروی ضد افسردگی و از خانواده مهارکنندههای بازجذب سروتونین میباشد. این دارو عموما برای درمان افسردگی، وسواس، فوبیاها و اختلال ملال پیش از قاعدگی استفاده میشود. گروهی نیز این دارو را به عنوان داروی تاخیری استفاده میکنند که هرگز پیشنهاد نمی شود چراکه ممکن است اثر عکس بگذارد. البته ممکن است برخی از متخصصان، برای درمان مشکلات کاملا جسمانی و بدون ربط به افسردگی این دارو را تجویز کنند. بنابراین باید بدانید که اثرات این دارو چیست و در صورت وجود جایگزین، از پزشک خود بخواهید جایگزین آن را به شما معرفی کند.
عوارض مصرف آسنترا
تمام داروها، مخصوصا داروهای روانشناختی دارای عوارضی هستند که باید آنها را بشناسید تا نگرانی کمتری در مورد مصرف آنها داشته باشید. اگر واکنشهای حساسیتی مانند خارش، سوزش، تنگی نفس و تورم داشتید حتما به اورژانس مراجعه نمایید.
1. عوارض شایع و جانبی آسنترا
-احساس خواب آلودگی و خستگی
-بی خوابی یا آشفتگی
-احساس تهوع، اسهال و کاهش اشتها
-عرق کردن بدن و دستها
-احساس لرز
-بروز مشکلات جنسی مانند کاهش تحریک و ناتوانی در رسیدن به ارگاسم
-کاهش وزن
2. سایر عوارض مصرف آسنترا که در صورت بروز باید فورا به پزشک مراجعه کنید
-تشنج
-تاری دید، درد یا تورم چشم
-سردرد، سرگیجه احساس ضعف شدید و تب
-بروز مشکلات حافظه و افزایش بیش از حد انرژی
-ناتوانی در حفظ تعادل، گرفتگی یا پرش عضلانی
-بزرگی یا احساس کشیدگی در پستانها یا ترشح شیر در خانمها
-خونریزیهای غیرطبیعی یا نقاط قرمز در پوست
-وجود افکار هیجانی و رقابتی که باعث انجام ریسک ها غیرمعمول و پرانرژی بودن افراطی می شود.
برای کسب اطلاعات در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
تداخلات دارویی آسنترا
داروهای خانواده بازدارندههای بازجذب سروتونین مانند قرص آسنترا، نباید با داروهای گروه بازدارندههای مونوآمین اکسیداز مصرف شود، چرا که باعث تداخل دارویی و مسمومیت میشود. مسمومیتی که حتی ممکن است منجر به مرگ نیز بشود. مصرف همزمان آسنترا با داروهای افزایش دهنده سروتونین مانند داروهای محرک (اسکتازی و…) باعث مسمومیت سروتونینی و مرگ میشود. همچنین مصرف همزمان آن با داروهای ضد افسردگی دیگر مانند فلوکستین، تریپتوفان و… میتواند منجر به مسمومیت گردد.
مصرف سرترالین با هر نوع ماده آرامبخش، خواب آور یا انرژی زا ممنوع است. الکل، ماری جوانا، آنتی هیستامینها، سیتریزین، داروهای ضداضطراب و آرامبخش مانند آلپرازولام، دیازپام و زولپیدوم نیز با آسنترا تداخل دارند. حتی آرامبخشهای عضلانی مانند استامینوفن کدئین نیز ممکن است باعث بروز مسمومیت شود. همچنین مصرف آسپیرین میتواند باعث تشدید خطر خونریزی ناشی از سرترالین گردد.
موارد منع مصرف
هرگز از این دارو برای چاقی یا لاغری استفاده نکنید. مصرف آسنترا در دوران بارداری هنوز مجاز نیست و ممکن است باعث خطر خونریزی و کاهش وزن نوزاد شود. بنابراین از مصرف آسنترا در دوران بارداری اجتناب نمایید و یا در صورت لزوم با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که فرد علائم و افکار خودکشی را از خود نشان میدهد، سریعا مصرف دارو را قطع کنید و با پزشک تماس بگیرید. همچنین مصرف این دارو برای کودکان ممنوع است.
بیشتر بخوانید : درمان افسردگی شدید | بهترین راه درمان افسردگی چیست؟
سخن آخر
توجه داشته باشید که درمان دارویی برای اختلالات روانشناختی، راه میانبر و آسانترین راه است، اما لزوما بهترین راه نیست. بنابراین قبل از درگیر شدن و مصرف مادهای اعتیاد آور، به روانشناس مراجعه کرده و سعی کنید از طریق روان درمانی مشکل خود را برطرف کنید؛ راهی که هم کم خطرتر و هم بلندمدتتر است. شاید هزینه مالی و زمانی بیشتری برای روان درمانی بگذارید اما اولین قدم در درمان افسردگی و اختلالات روانشناختی، مراجعه به روانشناس است. در صورت تشخیص روانشناس و حاد بودن مشکل، دارو درمانی نیز در کنار روان درمانی اضافه میشود اما مصرف دارو به تنهایی راهکاری موثر نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
-قرص آسنترا برای چه مدت باید مصرف شود؟
مدت زمان مشخص و دقیقی برای مصرف این دارو وجود ندارد و با توجه به شرایط هر فرد و توسط پزشک تعیین میشود. لازم به ذکر است که برای نتیجه بخش بودن دارو، باید از روان درمانی نیز استفاده نمایید.
منبع : قرص آسنترا چیست
:: برچسبها:
قرص آسنترا چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 611
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0